קופות גמל
כל האמצעים מקדשים את המטרה
קופת גמל לתגמולים: מכשיר חיסכון פנסיוני לשכירים ולעצמאיים.
החיסכון בקופות גמל מבוסס על צבירה שוטפת של חלק מהכנסתו החודשית של העמית לגיל פרישה. כשמגיע זמן הפרישה – ניתן לקבל את הכסף כקצבה חודשית קבועה שתחליף את השכר החודשי, או כסכום חד פעמי שנקבע בהתאם לסוג הקופה ותקופת החיסכון.
קופת גמל- איך זה עובד?
קופת גמל עובדת על פי העיקרון של הפרשת חלק מההכנסה החודשית לחיסכון לגיל פרישה. הכסף המצטבר בקופה מנוהל בידי חברה מורשית מטעם משרד האוצר. לפיכך, החיסכון בקופה עשוי להניב תשואות הנובעות מהשקעה בשוק ההון. הרווחים פטורים ממס.
בסיום תקופת החיסכון (גיל הפרישה), הכסף שנצבר בקופה + הרווחים, בניכוי דמי ניהול, יועברו לעמית כקצבה חודשית. החוק קובע את הכללים והמועדים להפקדת הכספים ושיעורם וכן למשיכתם. בהתאם לכך, בנסיבות מסוימות החוק מאפשר למשוך את הכספים גם כסכום חד פעמי.
כעמית/ה ביכולתך לבחור כל מסלול השקעה של קופת גמל בהתאם לשיקולים שלך. כמו כן באפשרותך לעבור בין המסלולים ובכל עת ללא עלות ומבלי שהדבר פוגע בזכויות. כמובן שיש לקבל החלטה על מעבר כזה באופן שקול, ולאחר בדיקה יסודית של כל האופציות העומדות בפניך.
כולם נהנים מהטבות מס
החל משנת 2008, חוק פנסיה חובה מחייב כל מעסיק להעניק לעובדיו חיסכון פנסיוני. העובד רשאי לבחור את מכשיר החיסכון (לדוגמה קופת גמל) ואת היצרן שלו, והמעסיק חייב להפקיד בתוכנית את הסכומים מדי חודש, בהתאם לקבוע בחוק.
במקרה של עובד שכיר שבחר בקופת גמל – המעסיק מבצע הפקדה חודשית לקופת הגמל שפתח לעובד, הכוללת את חלקו של המעסיק ואת חלקו של העובד המנוכה משכרו. המעסיק מפקיד גם עבור מרכיב הפיצויים.
עמית עצמאי נהנה מהטבות מס
עצמאי שמפקיד לתוכניות חיסכון פנסיוני, מקבל מהמדינה הטבות מס הטבות שניתנות בסוף השנה.
ההפקדות מחושבות לשנה שלמה מ-1.1 עד 31.12 לפי הכנסה שנתית מזכה. ניתן לבצע את ההפקדות באופן חד פעמי עבור כל השנה או חודש בחודשו. הטבות אלו ניתנות לתוכניות שונות וביניהן קופות גמל. כדי ליהנות ממלוא ההטבות, יש להפקיד את הסכומים המרביים בהתאמה להכנסה.